THAI MASAŽA na stolu

TAJLANDSKA MASAŽA NA STOLU

Tajlandska masaža tradicionalno se izvodi na podu, na prostirki sa klijentom koji je odeven u udobnu odeću koja omogućuje nesmetano izvođenje svih zahvata, a takvih je u tajlandskoj masaži mnogo.

Izvođenje masaže na podu omogućuje maseru dobro korištenje težine vlastitog tela prilikom pritisaka, što je jedan od postulata thai masaže.

Razvojem wellness industrije uspostavljaju se novi standardi i mnoge tradicionalne masaže koje postaju sastavni deo ponude pri tome doživljavaju "promene".

Taj fenomen nije zaobišao ni thai masažu koja se „seli“ na terapijski sto.

Lako možemo pronaći argumente za ovu selidbu.

Za razliku od naroda Azije koji su u mnogim aspektima još zadržali neposredniji kontakt sa prirodom u vidu zdravije prehrane, svesnosti o tome koliko je važno disanje i vežba, ljudi na zapadu su krući i u telu i umu.

Ako žele uživati blagodeti neke egzotične masaže preferiraju ležati na stolu, pošto im je teško leći na pod, a još teže ustati sa njega. Također i bolna ramena i/ili vrat usmeravaju masažu prema stolu, pošto oni imaju nastavke za glavu, čime se olakšava ležanje u proniranom položaju.

Maseri tajlandske masaže u radu na stolu imaju samo jedan problem -

sto nas prostorno ograničava i time reducira primjenjivost nekih naših tehnika/zahvata.

Ta prepreka se može gledati i kao nešto pozitivno, ona nas tera da budemo kreativni u „prevođenju“ podnih tehnika i njihovom prilagođavanju na terapijski sto.

Kao maseri samo moramo „podići“ fokus sa poda na sto.

Sama srž Thai masaže, primjenjujemo li je na podu/prostirki ili na stolu, ostaje nepromenjena,

i dalje je izvodimo na holistički način, tretirajući cijelo telo u nekoliko položaja,

počinjući od stopala i usmjeravajući se prema glavi.

Osnovne tehnike su i dalje iste:

• Energetski rad

• Pasivna joga

• Istezanja

• Blokada cirkulacije

Ukoliko Vam ovo zvuči zanimljivo upišite školu thai masaže na stolu

gde ćete kroz 2 modula osim osnovne strukture masaže saznati i šta je ceremonija wai khru, o čemu govori učenje Sib sen, što je reusi dat thon itd…..

PREDAVAČ - INSTRUKTOR : Davor Haber

je zakoračio stazama bodyworka 1994.g. kada je u Roveretu (Italija) upisao školu „Te Hara“ i započeo učiti Zen Shiatsu. Sticajem okolnosti 1999.g. susreće se po prvi put s Thai Yoga masažom, a 2000.g. upoznaje i Haralda Brusta, Asokanandu, međunarodno poznatog i priznatog učitelja Thai masaže, te mu postaje učenikom. Nastavlja učiti i od drugih kako bi stekao što dublji uvid u tajne Istočnih bodywork vještina. Na tom putu je imao sreće sresti izuzetne učitelje, kako Thai masaže  (Asokananda, Pichest Bonthume, Noam Tyroler, Arno L'Hermitte, Krisnatakis, David Lutt, Kaline Alayna Kelly, Jack Chaya…); tako i Shiatsu-a  (Yvonne Muraglia, Saul Goodman, Tzvika Calisar; Wilfried Rappenecker…). U zadnje vreme je očaran kraniosakralnom biodinamičkom terapijom koju uči od prijatelja i kolege Howarda Evansa. 
Davor je priznat kao učitelj Thai masaže unutar Sunshine Networka i Thai Healing Alliance International, svojevrsnog krovnog udruženja za sve praktičare Thai masaže širom sveta, čiji je glavni cilj da se veština Thai masaže na Zapad prenese u što celovitijem obliku. 
Napisao je brojne članke i knjigu o Thai masaži, održao je mnoštvo početnih i naprednih radionica u raznim gradovima Hrvatske, te organizovao zajedno sa Dankom Lara Radićem, kolegom iz Beograda, nekoliko međunarodnih susreta praktičara Thai masaže na otoku Ižu.
Davor je po putu shvatio da se u istoj meri u kojoj se on bavio Thai masažom, ona bavila njime. Trenutno ga u Thai masaži najviše inspirira pitanje etike i estetike. Postoji, naime, jedno od pravila za masere koje kaže: „ Neka o tebi ne govori tvoj jezik, već tvoje ruke". Toliko.