THAI MASAŽA na stolu

ŠKOLA TAJLANDSKE MASAŽE NA STOLU, 2 MODULA (40 sati)

Thai masaža tradicionalno se izvodi na podu, na prostirki s klijentom koji je odeven u udobnu odeću koja omogućuje nesmetano izvođenje svih zahvata, a takvih je u Thai masaži mnogo.

Izvođenje masaže na podu omogućuje maseru dobro korištenje težine vlastitog tela prilikom pritisaka što je jedan od postulata Thai masaže.

U modernom dobu Thai masaža „seli“ se na terapijski sto.
Lako možemo pronaći argumente za ovu prilagođavanje.

Za razliku od naroda Azije koji su u mnogim aspektima još zadržali neposredniji kontakt s prirodom, ljudi na zapadu su distanciraniji telom i umom. Ako žele uživati blagodeti neke egzotične masaže radije će ležati na stolu budući da im je teško leći na pod, a još teže ustati s njega.

Takođe,  bol u ramenima i vratu usmerava masažu prema stolu, pošto oni imaju nastavke za glavu čime se olakšava ležanje. Ukoliko je maser otvoren, bez predrasuda i nepotrebnog inzistiranja na tradiciji uvideće da se i na stolu može izvesti odlična Thai masaža.
Ukoliko je sto kvalitetan, podesiv po visini i izdržljiv, moći ćemo koristiti težinu našeg tijela za pritiske. Činjenicu da je sto dimenzijama manji od futona možemo iskoristiti kako bi uključili našu kreativnost i našli nova rešenja u nastojanju da neke „podne“ tehnike prilagodimo stolu. 

Sama srž Thai masaže, primenjivali je na podu-prostirci ili na stolu, ostaje nepromenjena i dalje je izvodimo na holistički način, tretirajući celo telo u nekoliko položaja, počevši od stopala i usmeravajući se prema glavi.

Osnovne tehnike su i dalje iste:

•             Energetski rad

•             Pasivna joga

•             Istezanja

•             Blokada cirkulacije

Program se odvija unutar 2 modula po 3 dana, a po završetku edukacije polaznik će biti osposobljen da pruži kvalitetnu masažu u tajlandskom stilu.

Voditelj obuke, instruktor Davor Haber, jedan je od prvih praktičara Thai masaže u Hrvatskoj. Nakon početne obuke koji je pohađao u Italiji 1999. godine usledile su brojne daljnje edukacije u Evropi, Tajlandu i Laosu. Promoviše ovu veštinu svojim radom, predavanjima i održavanjem radionica i škola. Nastoji se držati jednog važnog pravila u Thai masaži koje kaže da o maseru trebaju govoriti njegove ruke, a ne jezik.

Više o instruktoru možete naći ovde: http://www.haberbodywork.hr/Davor_Haber.html

ŠKOLA THAI MASAŽE NA STOLU je koncipirana u modula od 4 dana koji će se održavati u dva viđenja četvrtak- petak-subota-nedelja, što će polaznicima dati vremena da nove pokrete i zahvate isprobaju u praksi.

 

Od 19.9.2019.-22.9.2019.

 

Cena edukacije - ŠKOLE iznosi 400 evra,

Prijavom i uplatom rezervacije od 12000,00 (100 evra) do 20.8.2019. dobija se popust od 50 e, pa je u tom slučaju cena 350 evra 

> za dolazak odnosno prijavu u paru se dobija po 5% popusta cena  po 330 evra ukupno po osobi

> za prijavu 4 osobe grupa  onda je cena po 300 evra po polazniku ( 36000,00 din)